Ruční kávovar ROK Espresso Maker

0 Hodnocení
4390 Kč
Skladem
Espresso bez elektřiny. Stylový ruční kávovar ROK Espresso Maker si s domácí výrobou espressa poradí jen za pomoci síly vašich rukou.
 Zpět na: ROK

Jedinečný manuální kávovar ROK espresso pochází z Anglie. Skvělé, že ho můžete použít kdekoli - i na Dachsteinu!!!

Nepotřebujete elektřinu, pokud si převařenou vodu dáte do termosky. Přístroj je vyrobený z vysoce pevné slitiny hliníku, která zaručuje dlouhou životnost.

Firma si věří natolik, že dává záruku 10let na všechny kovové části.

Milujeme cestování a dobrodružství. Rok se stal naším přítelem na cestách nejen v autě, ale i ve volném terénu :- )

Kávovar ROK se skládá z:

  • těla, dvou ramen, páky s kávovým sítkem, tlakového mechanismu a odkapávače.

V balení ROK espresso makeru naleznete:

  • kávovar ROK Espresso Maker včetně páky s vyjímatelným sítkem
  • ruční nerezový šlehač na mléčnou pěnu s pouzdrem
  • adaptér pro přípravu dvou šálků kávy
  • plastovou odměrku na kávu, která slouží i jako tamper (vhodný průměr je 51 mm)
  • 2 náhradní těsnění hlavy kávovaru
  • plechovou dózu na uskladnění nebo přepravu kávovaru

Připravujeme video....

Jak udělat skvělou krému:

Existuje mnoho doporučení jak udělat skvělou krému. Káva by měla být co nejčerstvější. Mletí by mělo být dobré pro espresso. Pokud je příliš hrubá, voda projde příliš snadno a nevytahuje všechny oleje. Káva by měla být dostatečně pevně stlačena tamperem ve vrstvách, aby nedošlo k žádné mezeře nebo kanálům pro průchod vody. Je dobré ohřát celou hlavu přístroje - můžete dokonce zahřát celou ROK tekoucí teplou vodou, než uděláte první kávu. Voda by měla jít těsně mimo teplotu varu. A pokud trochu přeplníte vodní komoru, můžete získat větší tlak - nepotřebujete používat celou vodu.

Náš prožitý osvědčený postup: který vás rádi osobně naučíme.... taky nám to dalo zabrat :-)

  1. prohřát přístroj horkou převařenou vodou - necháme protéci i skrze páku - dáme si hrníček větší pod páku na proteklou horkou vodu.
  2. záleží také na kvalitě vody i kávy
  3. nalijeme horkou vodu do horní nádobky těsně po vyznačenou linku ....
  4. káva se nám osvědčila Maranello - dělá krásnou hustou pěnu
  5. nameleme střední hrubost - nebo použijeme mleté maranello 250g plech
  6. stlačíme tamperem 21kg váhou
  7. vložíme páku do přístroje
  8. ramena přístroje dáme nahoru a čekáme asi 3-4s - vytvoří se podtlak
  9. pomaličku jedním tahem stlačujeme ramena najednou dolu tak , aby nám vyšlo vytlačit kávu do 25s
  10. výbornou chuť přejeme!!!! Jakmile naplníte vodu ,zvednete obě ramena nahoru asi 5s počkáme.
  11. logr nebo-li zbylý odpad uvolníme tak, že ještě jednou jdeme rameny přístroje nahoru a pak stlačíme ještě jednou dolů rychle a můžeme uvolnit páku a vyklepat.

Pak při další kávě utíráme páku papírovým ubrouskem. Je dobré opět přístroj prohřát. Tím si zaručíte větší pěnu.

Hodnocení

Zatím zde není žádné hodnocení tohoto produktu.